consultatia

Urologia este specialitatea chirurgicala care care se ocupa de diagnosticarea si tratamentul afectiunilor sistemului renourinar masculin si feminin (rinichi, uretere, vezica urinara, uretra) si pe sistemul reproductiv masculin (testicule, epididim, vas deferent, vezicule seminale, prostata si penis).

Abordarea medicala a unor afectiuni urologice (ca de exemplu, infectii urinare) este combinata cu corectia chirugicala a anomaliilor congenitale sau a unor cancere in sfera genito-urinara. Investigarea incontinentei urinare, disfunctiilor sexuale, infertilitatii masculine, urologia pediatrica sunt apanajul specialistului urolog.

Urologia este strans legata de alte domenii medicale: andrologie, nefrologie, ginecologie si oncologie.

ben 3

Cand este recomandata o consultatie urologica?

La aparitia primelor semne si simptome ale unei afectiuni urinare (mictiuni frecvente, dureroase, dureri lombare sau pelvine, aspect modificat ale urinii de exemplu tulbure sau rosiatica).
Deasemenea in momentul disfunctiei sexuale tranzitorii sau cronice. Consultatia urologica poate pune in evidenta alte boli sistemice (ex.diabet zaharat).
Atunci cand aveti disconfort cauzat de infectiile cu transmitere sexuala. Aceste infectii chiar daca au simptomatologie redusa pot fi periculoase, si se pot croniciza.
Pentru depistarea tumorilor de prostata si diferentierea celor benigne de cele maligne prin metode ultrasonografice si de laborator (markeri tumorali).
Enurezisul la copii (pierderea involuntara a urinii in timpul noptii)

PitiClic