INFERTILITATEA MASCULINA

coi 7

Dorinta fireasca de a avea copii nu-si gaseste totdeauna împlinirea, infertilitatea atingând un numar din ce în ce mai mare de cupluri, uneori creând chiar o adevarata “suferinta” celor doi parteneri.

bts 13

 

Infertilitatea reprezinta incapacitatea unui cuplu de a avea un copil,  dupa un  an de  activitate sexuala  regulata, neprotejata.

Primul pas …  (Problema ?)

Investigatiile efectuate sub îndrumarea medicului ginecolog pot stabili în mare parte cauzele infertilitatii. Conform statisticilor, circa 40% din cazuri sunt datorate problemelor de feritilitate de factor masculin si cam tot atâtea, problemelor de fertilitate de factor feminin. În restul situa?iilor, cauzele sunt diverse, unele putând fi explicate în timp ce altele nu.

Reproducere Umana Asistata: Ce este? (RUA)

Tehnicile de Reproducere Umana Asistata (RUA) sunt proceduri medicale prin care un cuplu este ajutat sa procreeze: stimulare ovariana (monitorizare),  inseminare intrauterina(IUI),  fertilizare in vitro(FIV), injectie intracitoplasmatica (ICSI).

Exista o sansa! Trebuie doar sa o gasim împreuna!

În România, studiile confirma ca 1 din 6 persoane sufera de infertilitate sub diferite forme, acestia având la dispozitie un numar mult prea mic de centre de FIV, comparativ cu multe alte tari.

Împreuna, vom provoca orice obstacol!

Luptam impreuna! (Nu sunteti singuri!)

 Infertilitatea … o confruntam cu vointa, încredere, rabdare si optimism … pentru ca exista solutii!

 Impactul psihic la constientizarea existentei unei astfel de probleme precum infertilitatea de cuplu, este de cele mai multe ori devastator, cuplul aflat în dificultate necesitând adesea, pe lânga suportul moral oferit de cei apropiati, si de personalul specializat în acest sens.

Cuplurile ce sufera de probleme legate de fertilitate, se confrunta adesea cu stari puternice de tristete, anxietate, si depresii, care netratate pot duce în final chiar la despartire.

Tratamentele pot da rezultate pozitive, însa, deseori acestea sunt de lunga durata. Majoritatea pacientilor asteapta ca rezultatele sa apara imediat ce au început tratamentul. Acest lucru poate perturba procesul de remediere al problemelor, factorul psihic jucând un rol extrem de important în aceasta ecuatie. Astfel, cu trecerea timpului, în lipsa rezultatelor asteptate, deseori, pacientii isi pierd încrederea în eficacitatea tratamentului si, nu de putine ori, îl întrerup.

PitiClic