CAUZE PSIHOGENE

Cauze psihologice de infertilitate la barbati

Unele medicamente pot avea efecte secundare conducand la tensiune nervoasa, cu risc crescut de malfunctionare a unor organe (rinichi) cauzand probleme psihologice: stres, instabilitate emotionala si anxietate.
Obsesia pentru o forma fizica perfecta, zveltete poate afecta procesul natural de productie al hormonilor gonadotropici – cauzeaza intarziere sau anomalii ale spermei, deficiente nutritionale.
Stresul interfereaza cu procesul de productie al hormonilor GnRH si reduce numarul spermatozoizilor sanatosi. Esecul conceptiei atrage presiune, tensiune emotionala ce genereaza dezechilibru hormonal si emotional.
Depresia creste productia unui anumit hormon in sistemul nervos si a unor hormoni glandulari ce conduc la un dezechilibru hormonal major, reducand semnificativ numarul spermatozoizilor.

Este dificil uneori de separat natura psihologica de cea fizica a cauzelor sexuale de infertilitate la barbati:
disfunctia erectila: desi mult timp considerata a fi o problema psihologica, studiile au evidentiat faptul ca 90% din cazuri sunt de natura organica. Insa majoritatea barbatilor care se confrunta cu disfunctii erectile au si o cauza secundara, cea psihologica: anxietatea de performanta, vina, respect de sine scazut.
ejacularea prematura poate cauza infertilitate in masura in care barbatul ejaculeaza inainte de a penetra vaginul femeii;
impotenta ejaculatorie – este o afectiune psihologica rara ce impiedica barbatul sa ejaculeze in timpul actului sexual desi nu intampina dificultati in acest sens la masturbare.

Comments are closed.

Post Navigation

 

PitiClic